Cum sa ne transformam bucataria intr-un spatiu relaxant

detalii modele bucatarii germane 2019 poza 37
O bucatarie organizata – o bucatarie mereu curata
December 19, 2019
alegerea robinetului potrivit pentru bucatarie
Alegerea robinetului potrivit pentru bucatarie
February 3, 2020

bucatarii la comanda poza 71

Fie că avem o bucătărie modernă sau mai degrabă clasică, este clar că acest spațiu este inima casei: locul unde ne petrecem diminețile la o ceașcă de cafea aburindă, unde pregătim ultima rețetă văzută pe TV Paprika sau unde ne retragem seara la un pahar de vin și o conversație bună.

Pentru mulți dintre noi însă, bucătăria se poate repede transforma într-un spațiu care induce stres: un turn de vase nespălate în chiuvetă, borcane, cutii, vase și ustensile care aglomerează blatul de lucru. Iar dacă bucătăria este de tip open space, disconfortul (mai ales psihic) este cu atât mai mare.

Ce e de făcut? Pentru mai puțin stres în bucătărie și sentimentul că deții controlul (într-un mod relaxat), soluția se numește ORGANIZARE și EFICIENTIZARE – mai ales într-o bucătărie mică.

Cu alte cuvinte, înseamnă să folosești inteligent (și la maxim) spațiul disponibil. Mai jos câteva idei:

  • Alege în locul mesei obișnuite o insulă (sau peninsulă) de bucătărie – cu spațiu de luat masa și sertare. Vei câștiga extra spațiu de depozitare și astfel vei avea mereu la îndemână tacâmuri, veselă sau recipiente pentru ingredientele pe care le folosești mai des.
  • Alege mai degrabă dulapuri cu sertare în locul dulapurilor cu etajere (în cazul dulapurilor de jos). Dintr-o singură privire găsești exact ce căutai, deci vei câștiga timp.
  • Folosește sisteme inteligente de tip ’’pull-out’’ (chiar dacă sunt mai scumpe) pentru dulapurile de colț, care-ți vor oferi acces facil prin cele mai ciudate unghiuri ale dulapului.
  • Agață coșulețe metalice de etajerele interioare ale dulapurilor, pentru a folosi la maxim spațiul dintre ele. Mărunțișurile își vor găsi astfel locul lor în bucătărie, fără să încurce vizual.
  • Într-o bucătărie îngustă, dar cu tavan mai înalt, te poți întinde cu spațiile de depozitare pe verticală. În dulapurile de sus poți păstra ustensilele pe care le folosești mai rar.
  • Poți fixa pe pereții bucătăriei (sau chiar pe fronturile dulapurilor) bare magnetice sau metalice de care să agăți ustensilele pe care le dorești mereu la îndemână.

Îți dorim un nou an relaxat în bucătărie!

Call Now ButtonSuna Acum!