O bucatarie organizata – o bucatarie mereu curata

Bucatariile moderne si deciziile dificile de design – azi despre backsplash
Bucatariile moderne si deciziile dificile de design – azi despre backsplash
November 29, 2019
bucatarii la comanda poza 71
Cum sa ne transformam bucataria intr-un spatiu relaxant
December 19, 2019

detalii modele bucatarii germane 2019 poza 37

Casa fiecăruia dintre noi ar trebui să fie o oază de liniște și relaxare, locul unde ne întoarcem mereu, ‘’departe de lumea dezlănțuită’’, pentru a ne încărca bateriile sau pentru a ne simți pur și simplu în largul nostru. Ca să ne inspire această stare de bine, spațiul de locuit trebuie să fie organizat și ordonat. Altfel, dezordinea va adăuga la stresul zilnic.

Însă cum ne putem asigura că avem mereu o casă curată și organizată atunci când timpul de care dispunem e atât de limitat (și, să fim sinceri, am prefera să facem orice altceva, dar nu curățenie)? Mai ales când vine vorba despre bucătărie, un spațiu intens folosit de toți ai casei. Avem câteva idei care ar putea să-ți salveze timp (și nervi!). Iar dacă bucătăria ta este încă în stadiul de proiect, atunci timing-ul acestui articol e perfect.

Dacă nu-ți place în mod deosebit să faci curățenie (sau, în general, ai alte lucruri mai importante de făcut – dah), te sfătuim să te gândești în primul rând la funcționalitate.

  • Alege suprafețe rezistente la apă, pete și zgârieturi, durabile, solide și ușor de curățat. Ne referim în primul rând la blaturi și fronturi, dar deciziile de achiziționare a chiuvetei, plitei de gătit sau a altor electrocasnice sunt la fel de importante. Așadar, la capitolul fronturi, alege variante mate, cu mânere minimaliste. În show-room poți testa mai multe suprafețe, astfel încât să o alegi pe cea pe care amprentele sunt cel mai puțin vizibile.
  • Materialul din care e făcut backsplash-ul (zona dintre blatul de bucătarie și dulapurile suspendate, din spatele chiuvetei și plitei de gătit) e important, dacă ne gândim la stropii de grăsime sau mâncare. Sunt acum la modă tot felul de materiale pentru a acoperi această zonă – tapet, piatră, cărămidă, mozaic (și toate arată grozav, fără îndoială), dar problema e că sunt greu de întreținut. Varianta cea mai comună, ieftină și practică este faianța (deși chitul dintre plăci tot se va murdări în timp), dar poți lua în calcul și un panou de sticlă sau o singură foaie de oțel inoxidabil, pentru un look industrial și modern.
  • Proiectează dulapuri înalte până la tavan, dacă nu vrei să cureți periodic de praf partea de sus a acestora. În plus, vei avea extra spațiu de depozitare.
  • Îți recomandăm plitele cu inducție, care sunt foarte ușor de curățat (un banal spray de geamuri funcționează foarte bine în acest scop) și economice. În ceea ce privește cuptorul, există variante de tip ’’self-cleaning’’, care chiar dacă nu te scutesc complet de efort, îți pot economisi timp prețios.
  • După plita de gătit, chiuveta este probabil cel mai intens folosit punct din bucătărie. Materialul din care e făcută ar trebui să fie dur (ceea ce înseamnă rezistență mai mare la impact și zgomot mai redus al jetului de apă), bolul chiuvetei adânc, iar scurgerea largă. Recomandăm chiuvetele de inox sau material compozit, care, printre altele, inhibă dezvoltarea bacteriilor. În plus, un dispenser elegant de detergent pentru vase montat direct sub blat va da bucătăriei un aspect mai curat și mai ordonat.
  • E important să te gândești și la poziționarea surselor de iluminat. Nu-ți salvează doar degetele de tăieturi, dar te ajută să-ți și cureți bucătăria mai bine. Cu lumini puternice și bine plasate, vei observa mai ușor pete sau resturi de mâncare, astfel că le poți curăța rapid. Și-ți mai rămâne timp și de-o cafea.

În final, îți mai oferim trei idei care ți-ar putea face viața mai ușoară – și nu doar în bucătărie:

  • Suprafețele nu sunt pentru stocare. Cu cât ai mai puține lucruri pe blatul de lucru, cu atât mai ușor va fi să cureți.
  • Un loc pentru fiecare lucru; fiecare lucru la locul lui. Atunci când ai stabilit o locație clară pentru fiecare lucrușor din bucătărie, de la setul de cuțite pentru brânză sau noul tău blender KitchenAid, până la ceștile pentru espresso sau vasele speciale de gătit tagine, vei face ordine mult mai rapid. Nu doar tu, ci oricare alt membru al familiei.
  • Regula celor 2 minute. Dacă durează doar 2 minute, fă-o acum! Nu contează despre ce este vorba. Momentul sau dispoziția potrivită s-ar putea să nu apară prea curând, mai ales când e vorba despre task-uri casnice.
Call Now ButtonSuna Acum!