Eziti intre traditional/country si industrial? Te ajutam sa te hotarasti!

Kitchen Poster Bauformat
Kitchen Wall Art – descarca de aici, gratuit!
February 16, 2021
1
Bucatariile in forma de L – avantaje si dezavantaje
May 4, 2021

Traditional vs. industrial

Nouă ne plac foarte mult bucătăriile. Punct. Așa că nu-ți putem spune ce să alegi, dar îți putem oferi suficiente informații astfel încât să iei singur(ă) cea mai bună decizie și să fii happy cu decizia luată. 

Așadar, hai să vorbim mai întâi despre bucătăriile în stil industrial, care – e destul de clar – nu sunt pe placul tuturor (și, până la urmă, nici nu trebuie să fie). Bucătăriile în stil industrial sunt, în esență, spații care invită la socializare. Aspectul lor ușor uzat te face să te simți în largul tău – nu te afli într-un spațiu impecabil tip muzeu, de aceea imprimă o atmosferă relaxată. Acest stil este lipsit de pretenții, celebrează cumva simțul practic și accesibilitatea, fiind ușor de întreținut.

Spațiile deschise, ‘’aerisite’’ și tavanele înalte sunt unele dintre caracteristicile cele mai evidente ale bucătăriilor industriale. Dar dacă nu beneficiezi de un spațiu generos de tip loft, no problem! Există cumva percepția că acest stil nu merge în bucătăriile mai mici, dar noi zicem că nu e adevărat. Eficiența, minimalismul, ergonomia sunt aspecte definitorii ale stilului industrial, ceea ce îl face ideal pentru bucătăriile mai mici.

Acest stil înseamnă frumusețe simplă, brută și texturată. Poți mixa piele cu metal (oțel inoxidabil/cupru/alamă), lemn brut sau reciclat, cărămidă și beton lustruit. Texturile brute se vor întrepătrunde cu suprafețele netede de metal, pentru a crea armonie.

Închipuie-ți pereți nefinisați de beton, cărămidă expusă sau pereți zugrăviți cu vopsea de tablă tip chalkboard, țevi sau grinzi expuse, podele de lemn (sau vopsite în culori închise), faianță tip metro, lampadare oversized, scaune de bar din metal și piele (care nici măcar nu trebuie să fie la fel – poți încerca un mix & match), blaturi groase de lemn reciclat, electrocasnice vintage/retro sau cu suprafețe de inox – toate vor contribui la stilul industrial. De asemenea, poți opta pentru rafturi la vedere realizate din lemn brut, bucăți îmbinate de țeavă sau oțel inoxidabil – vor oferi un contrast necesar și interesant.

Pe de altă parte, bucătăriile tradiționale, cu influențe country – sunt foarte cosy și pline de viață; respiră căldură, caracter și șarm. Acestea includ de obicei mai multe detalii și caracteristici decorative. Pentru a te bucura de o bucătărie cu un aer tradițional-rustic, poți opta pentru culori inspirate de mediul rural: gri, crem, alb, nuanțe de roșu, verde și maro. Acestea sunt doar câteva dintre nuanțele spectaculoase ce îți vor transforma bucătăria într-una ruptă dintr-un vechi tablou. De asemenea, nu uita să creezi un contrast cu ajutorul acestor culori. Îți sugerăm să alegi o combinație de 2-3 nuanțe, pentru ca rezultatele să fie cu adevărat impresionante.

Pentru o bucătărie rustică, este important să ai în vedere jocul texturilor. Poți opta pentru blat din lemn, zone de perete cu cărămidă expusă și elemente de detaliu create din materiale precum piele, iută, bumbac.

Cei care preferă stilul country deseori aleg să-și expună (pe etajere deschise sau dulapuri tip vitrină) colecțiile de farfurii, boluri, căni sau alte obiecte și accesorii. De aceea, o astfel de bucătărie are de obicei un aspect mai încărcat, dar dă o senzație foarte plăcută și confortabilă de ‘’aici se trăiește‘’. 

Bucătăriile rustice nu se sfiesc să etaleze foarte mult lemn, de la grinzi de tavan expuse și podele din lemn masiv la mobilier și blaturi. Asta pentru că lemnul este un material natural cunoscut pentru textura prietenoasă și aspectul cald. Și formează baza bucătăriei în stil rustic.

Lumina, de asemenea, trebuie să fie caldă și primitoare – un contrast puternic față de bucătăriile moderne, care tind să fie mai reci. 

Îți recomandăm să răsfoiești și cataloagele Bauformat și Burger 2021 – suntem convinși că vei găsi aici bucătăria mult visată – indiferent de stil. 🙂

https://bauformat.ro/media/2021/01/Heart-of-your-home-Burger-Kitchen-Collection-2021.pdf

Welcome+to+the+kitchen+collection+2021+(BFM-Logo+VU-201+-+D+-+GB+-+NL+-+F)

Call Now ButtonSuna Acum!