Bucatariile cu design industrial – moderne, urbane, cu personalitate

Bauformat 5
7 zile pentru o bucatarie curata si bine organizata
June 19, 2020
Cum sa-ti organizezi frigiderul pentru maxim de eficienta
Cum sa-ti organizezi frigiderul pentru maxim de eficienta
July 31, 2020

Bucatariile cu design industrial – moderne, urbane, cu personalitateLove them or hate them. Bucătăriile în stil industrial nu sunt pe placul tuturor (și nici nu trebuie să fie). Articolul de mai jos este pentru aceia dintre voi care vor să experimenteze cu acest stil în bucătărie, dar nu știu de unde să înceapă.

În primul rând, de reținut că nu trebuie să-ți amenajezi întreaga bucătărie în acest stil. Dacă bifezi câteva caracteristici de mai jos, este suficient pentru a-i insufla un aer industrial.

Spațiu deschis (open space)

Spațiile deschise, ‘’aerisite’’ și tavanele înalte sunt unele dintre caracteristicile cele mai evidente ale bucătăriilor industriale. Dar dacă nu beneficiezi de un spațiu generos de tip loft, no problem!

Există cumva percepția că acest stil nu merge în bucătăriile mai mici, dar noi zicem că nu e adevărat. Eficiența, minimalismul, ergonomia sunt aspecte definitorii ale stilului industrial, ceea ce îl face ideal pentru bucătăriile mai mici. În plus, te poți juca cu o grămadă de alte elemente pentru a imprima un look & feel industrial. Cu doar câteva adăugiri, poți injecta elemente de interes în spațiul pe care îl ai la dispoziție. Citește mai departe!

Combinație de materiale – simplitate brută

Acest stil înseamnă frumusețe simplă, brută și texturată. Poți mixa piele cu metal (oțel inoxidabil/cupru/alamă), lemn brut sau reciclat, cărămidă și beton lustruit. Texturile brute se vor întrepătrunde cu suprafețele netede de metal, pentru a crea armonie.

Închipuie-ți pereți nefinisați de beton, cărămidă expusă sau pereți zugrăviți cu vopsea de tablă tip chalkboard, țevi sau grinzi expuse, podele de lemn (sau vopsite în culori închise), faianță tip metro, lampadare oversized, scaune de bar din metal și piele (care nici măcar nu trebuie să fie la fel – poți încerca un mix & match), blaturi groase de lemn reciclat, electrocasnice vintage/retro sau cu suprafețe de inox – toate vor contribui la stilul industrial.

Paleta de culori

Griul este o alegere foarte potrivită pentru o bucătărie industrială, pentru că are în același timp și o dimensiune sofisticată, contemporană. Dar, dacă te simți foarte curajos/curajoasă, poți opta pentru dulapuri joase (sau doar insula de bucătărie) vopsite într-o culoare puternică (Ce zici de mov-prună? Sau poate galben?), temperată de negrul sau griul din restul spațiului.

Accesorii

Corpuri de iluminat confecționate din oțel negru, cupru sau alamă sunt elemente foarte potrivite pentru a imprima un aer industrial. De altfel, lampadarele/lustrele oversized sau DYI (imaginează-ți un corp de iluminat făcut dintr-o sită de bucătărie, sau unul făcut din mai multe teluri de bucătărie fixate pe o bârnă de lemn) chiar reprezintă un trend în bucătăriile industriale chic.

Poți agăța de tavan suporturi/rastele din metal – pentru plante curgătoare, depozitat oale sau alte obiecte. De asemenea, poți opta pentru rafturi la vedere realizate din lemn brut, bucăți îmbinate de țeavă sau oțel inoxidabil – vor oferi un contrast necesar și interesant.

——————————————————————————————————————————————–

Bucătăriile în stil industrial sunt, în esență, spații care invită la socializare. Aspectul lor ușor uzat te face să te simți în largul tău – nu te afli într-un spațiu impecabil tip muzeu, de aceea imprimă o atmosferă relaxată.

Acest stil este lipsit de pretenții, este cool & eclectic. Celebrează cumva simțul practic și accesibilitatea, fiind ușor de întreținut. De fapt, bucătăriile industriale arată chiar mai bine pe măsură ce sunt folosite. Nouă ne plac tare mult. Ție?

Call Now ButtonSuna Acum!