Ce au in comun bucatariile cu un design bine realizat

detalii modele bucatarii germane 2019 poza 28
Insula de bucatarie – intotdeauna o idee buna
March 4, 2020
Cum alegem culoarea perfecta pentru peretii bucatariei?
Cum alegem culoarea perfecta pentru peretii bucatariei?
April 22, 2020

mbfm490FG453 02

7 puncte de asemanare ale bucatariilor cu design bine realizat

În fiecare zi suntem bombardați cu sute de idei legate de amenajarea casei – unele dintre ele rămân fixate undeva în minte și le revizităm atunci când avem nevoie de ele. Luați de val, de multe ori uităm că e important să ne asigurăm că acele idei se și potrivesc în spațiul pe care îl avem la dispoziție.

E important de subliniat că un design bine făcut al bucătăriei înseamnă, în primul rând, un layout bine gândit – astfel încât spațiul să funcționeze eficient. Dar mai sunt și alte lucruri de luat în calcul. Mai jos un scurt checklist, despre ce înseamnă o bucătărie proiectată inteligent.

  1. Spațiu suficient de depozitare – Dacă îți dorești o bucătărie practică și funcțională, nu doar aspectuoasă, un aspect foarte important este spațiul de depozitare. Gândește-te ce lucruri trebuie să depozitezi, fă-ți un inventar (cu ocazia asta s-ar putea să scapi de anumite obiecte care doar aglomerau spațiul), astfel încât să alegi corpuri de mobilier care se potrivesc cu mărimea și layout-ul bucătăriei (poate dulapuri suspendate, dulapuri înalte tip cămară sau sisteme tip jolly?) și să maximizezi fiecare centimetru de spațiu (mai ales într-o bucătărie mică).
  2. Blat de lucru durabil și, evident, cu stil – Dacă ești MasterChef în devenire, atunci sigur bucătăria ta va arăta ca un film de acțiune. De aceea suprafața de lucru, blatul, ar trebui să fie solid și rezistent. Pentru a decide ce tip de blat se potrivește la tine în bucătărie (laminat? granit? lemn? etc.), e important să te gândești la cum vei folosi bucătăria și care vor fi zonele folosite cel mai intens.
  3. Electrocasnice eficiente și moderne – Până la urmă, ideea este să ne ușureze munca, să reziste ani buni în bucătăria noastră, dar și să nu ocupe inutil spațiu. Dacă primești des oaspeți la masă sau ai copii, sigur vei avea nevoie de un frigider cu congelator încăpător, un cuptor mare și o mașină de spălat vase. Dar dacă locuiești singur(ă) și/sau gătitul nu e o pasiune pentru tine, atunci probabil nevoile tale vor fi mai reduse. De asemenea, trebuie luată în calcul și clasa de consum energetic în care se înscriu
  4. Mai multe nivele și tipuri de iluminat (Despre acest subiect am scris pe larg aici https://bauformat.ro/lumina-din-bucataria-noastra-cum-pozitionam-sursele-de-lumina-in-mod-ideal/)
  5. Instalații și feronerie de calitate. Aici ne referim atât la mânere (care pot să scoată din anonimat un dulap și/sau front standard), cât și la chiuvetă (despre asta mai pe larg aici https://bauformat.ro/cum-alegem-chiuveta-de-bucatarie-cateva-sugestii/) și baterii (https://bauformat.ro/alegerea-robinetului-potrivit-pentru-bucatarie/). Ideea de bază este că aceste elemente vor fi intens folosite, de aceea are sens să investești în calitate, pentru a te asigura că sunt durabile, dar și plăcute la atingere.
  6. Podea durabilă – Cum bucătăria este o zonă cu trafic intens, e important ce podea alegem. Variantele sunt multiple, de la parchet laminat la piatră naturală, beton, gresie porțelanată sau lemn multistratificat (atenție la cum este tratat, pentru a-l proteja).
  7. Backsplash atrăgător și ușor de întreținut – despre acest subiect am mai scris aici https://bauformat.ro/bucatariile-moderne-si-deciziile-dificile-de-design-azi-despre-backsplash/.

’’The details are not the details; they make the design.’’ (Charles Eames)

’’There is no magic in magic, it’s all in the details.’’ (Walt Disney)

Cu alte cuvinte, fiecare detaliu contează dacă dorești să faci din bucătărie un spațiu în egală măsură (multi)funcțional, plăcut, cald și primitor.

Call Now ButtonSuna Acum!