7 zile pentru o bucatarie curata si bine organizata

rachel park hrlvr2ZlUNk unsplash
Cum sa reducem risipa in bucatarie?
June 3, 2020
Bucatariile cu design industrial – moderne, urbane, cu personalitate
Bucatariile cu design industrial – moderne, urbane, cu personalitate
July 15, 2020

Bauformat 5

A avea o bucătărie curată și bine organizată nu este ușor, însă, cu puțin efort și un plan bine pus la punct, te poți bucura de un spațiu mult mai aerisit. Pentru a te ajuta, am pregătit pentru tine un plan pe 7 zile, cu ajutorul căruia să poți obține bucătăria mult visată. Iată care sunt pașii pentru a ajunge acolo!

Ziua 1: Începe cu electrocasnicele

Frigiderul reprezintă primul loc în care ar trebui să începi procesul de curățenie. Arunci mâncarea stricată sau orice produse expirate, caserole sau borcane cu diverse resturi de preparate, apoi ștergi rafturile cu o lavetă umedă, îmbibată într-o soluție specială pentru curățat frigiderul. Mai apoi, treci la cuptor, aragaz (sau plita cu inducție), cuptor cu microunde și prăjitor de pâine. Pentru toate îți recomandăm să achiziționezi produse de curățat speciale.

Nu uita și de mașina de spălat vase. Nu te-ai fi așteptat, așa-i? Se presupune că este curată, din moment ce spală în fiecare zi. Ei bine, în mașina de spălat vase se pot acumula tot felul de resturi (pe lângă garnituri sau filtru), care trebuie regulat îndepărtate și curățate. Îți recomandăm ca la aproximativ 3 luni să golești mașina de spălat, apoi să cureți toate colțurile, garniturile, filtrul cu o lavetă îmbibată într-o soluție specială. Apoi pornești un ciclu de spălare cu mașina goală – dar fără detergent de vase, ci doar cu recipientul de soluție specială. Garantăm o mașină de spălat fără microbi, cu viață lungă și care strălucește de curățenie!

Ziua 2: Scoate tot din dulapuri și sertare

După ce ai terminat cu electrocasnicele, este timpul să scoți din dulapuri toate obiectele depozitate și să le sortezi. Încearcă să fii sincer cu tine, păstrează doar obiectele pe care le folosești cel mai des (sau care sunt favoritele tale) – pe cele inutile le poți dona, pe cele deteriorate le poți recicla. Dacă ți-e greu să renunți la unele dintre ele, ar fi bine să te întrebi cât de des le folosești, dacă-ți sunt chiar utile (sau frumoase – Does it spark joy? așa cum ne invită Marie Kondo să ne întrebăm) și în ce măsură reflectă obiectivele tale în bucătărie (vrei o bucătărie aerisită și minimalistă sau ești un MasterChef în devenire?). Ulterior, ștergi dulapurile cu o lavetă și aranjezi la loc obiectele rămase.

Ziua 3: Ocupă-te de cămară

Acum este momentul cel mai potrivit să te ocupi de cămară – sau, dacă nu ai cămară, atunci dulapurile și sertarele care joacă rol de cămară. Scoate toate borcanele/cutiile/recipientele și sortează cu atenție fiecare produs. Renunță la cele expirate, iar mai apoi curăță rafturile (respectiv interiorul sertarelor). Astfel, vei avea o cămară organizată, pregătită pentru noi preparate.

Ziua 4: Curăță chiuveta și coșul de gunoi

Ziua 4 este dedicată chiuvetei și coșului de gunoi. Pentru a te asigura că scurgerea chiuvetei este curată, poți turna oțet alb, pe care să îl lași pe scurgere, iar ulterior, după 10 minute, să torni apă caldă pentru a clăti oțetul. Pentru curățarea exterioară, poți opta pentru soluții speciale de curățenie, care vor ajuta la îndepărtarea reziduurilor și la obținerea unei chiuvete impecabile.

Ziua 5: Nu uita de rafturile suspendate și de blaturi

Nu doar produsele din dulapuri trebuie sortate, ci și cele de pe rafturile suspendate. În cazul în care ai astfel de rafturi, a sosit ziua potrivită în care să te ocupi și de acestea. Vei repeta pur și simplu procesul din ziua 2, la care adaugi curățarea cu atenție a blaturilor, în funcție de materialul din care sunt făcute (laminat, lemn, granit etc.).

Ziua 6: Spală pereții, geamurile, perdelele și pardoselile

În ziua 6 recomandăm să te ocupi de curățarea pereților, perdelelor, geamurilor și a podelei din bucătăria ta. Pentru acest pas, recomandăm să folosești produse specifice pentru curățarea acestor suprafețe, pentru ca rezultatele să fie maxime. De asemenea, dacă ai în bucătărie diverse covorașe, acum este momentul potrivit să te ocupi de curățarea lor.

Ziua 7: Ultimele detalii

Pentru că detaliile sunt cele care fac diferența într-o bucătărie, în ultima zi recomandăm să te axezi strict pe acestea. Acum este momentul să îți pui amprenta personală asupra bucătăriei tale și să o personalizezi după bunul plac.

Iar, la final, nu uita să te bucuri de ‘’noua’’ ta bucătărie!

Call Now ButtonSuna Acum!