O bucatarie moderna pentru noi, o bucatarie sigura pentru copilul nostru

mbfm490FG453 03
#KitchenOfTheMonth – OCTOMBRIE
October 27, 2019
Bucatariile moderne si deciziile dificile de design – azi despre backsplash
Bucatariile moderne si deciziile dificile de design – azi despre backsplash
November 29, 2019

bucatarii la comanda poza 82

Inima oricărui cămin este și a fost dintotdeauna bucătaria, deci acesta este primul spațiu la care trebuie să ne gândim atunci când ne facem planuri de (re)amenajare. Fără exagerare, este și spațiul cel mai dificil de amenajat, pentru că îndeplinește mai multe funcții (mai ales dacă este combinat cu zona de living într-un open space): e spațiu de gătit cina pentru cei dragi, de luat prânzul în familie sau de primit prieteni în vizită la o cafea de duminică, sau la o pizza și un prosecco.

Organizarea unui cămin înseamnă de multe ori să împaci nevoi diferite, poate chiar contradictorii: de la nevoi practice, ce țin de funcționalitate, la nevoi estetice (pur personale și mai nuanțate). Iar lucrurile se complică și mai mult atunci când există co-locatari.

Copiii, cei mai simpatici dintre co-locatari , sunt mari exploratori ai tuturor colțurilor din casă, iar bucătăria nu va face excepție. Acest spațiu va atrage cu siguranță atenția celor mici, fascinați de sunete și culori, precum și de locurile unde se adună de obicei adulții.  Iată cum vă puteți asigura că acest spațiu este child-proof:

  • Atenție la sursele de căldură! Atunci când planificați bucătăria, e bine să montați cuptorul (electric sau cu microunde) la înălțimea pieptului, astfel încât un copil mic să nu ajungă la sursele periculoase de căldură. Ideal ar fi să alegeți o plită cu inducție – nu emană atât de multă căldură ca una pe gaz, deci riscul de arsuri periculoase e mai mic.
  • Atenție la colțuri! Cei mici se pot lovi de marginile sau colțurile mobilierului – de dulapurile joase, de masă sau insula de bucătărie. O protecție potrivită pentru colțuri minimizează riscul de rănire.
  • Atenție la curentul electric! Prizele și aparatele electrice ar trebui să fie amplasate departe de mânuțele curioase. Pentru prize există și dispozitive de protecție. Iar aparatele electrice ar putea fi foarte periculoase, mai ales în combinație cu apa. În plus, atenție la cablurile de care se pot împiedica.
  • Țineți pericolul la distanță! Păstrați obiecte ascuțite (cum ar fi cuțite, răzătoare etc.) sau substanțe periculoase (precum alcool, detergenți, produse de curățenie) în unități de depozitare aflate la înălțime, astfel încât cei mici să nu ajungă. Sau folosiți dispozitive de blocare pentru sertare sau dulapuri.

Dar nu vrem să-i scoatem pe copii cu totul din bucătărie, așa-i? Și nici nu vrem să-l descurajăm pe ‘’mini Master Chef’’ în acțiune. Astfel că vă sugerăm să păstrați special pentru copii un sertar sau un dulap aflat la îndemâna lor, care să conțină: propriile lor tacâmuri/pahare/căni/boluri, sau diverse ustensile de bucătărie de-ale dvs., de care vă puteți lipsi fără regrete dacă cumva se deteriorează, sau sunt făcute din materiale mai rezistente la ‘’joacă’’: plastic, inox, lemn.

Acum puteți răsufla ușurați! Vă puteți bucura de bucătăria voastră modernă alături de întreaga familie. Iar cei mici de abia așteaptă să pregătiți împreună American pancakes la micul dejun.

Call Now ButtonSuna Acum!