Idei creative pentru a transforma o bucatarie neutra intr-un spatiu cu personalitate

Blatul de bucatarie - ce trebuie sa stii inainte de a lua o decizie
Blatul de bucatarie – ce trebuie sa stii inainte de a lua o decizie
May 7, 2020
Bauformat 2
Cum poti optimiza spatiul într-o bucatarie mica? Tips & tricks direct de la designeri
June 1, 2020

Bauformat 1

Conform sondajelor realizate de site-ul www.houzz.com, mulți dintre noi aleg o bucătărie cu o paletă neutră de culori – mai ales dacă dulapurile sunt albe, gri sau nuanțe de lemn. De asemenea, paleta neutră este o alegere foarte populară și pentru blaturi sau ’’backsplash’’, precum și pentru pereții bucătăriei. Poate că este alegerea cea mai ’’safe’’ – în acest mod ne asigurăm că am obținut o bucătărie care se potrivește la sigur cu restul locuinței.

Însă, dacă totuși bucătăria ta neutră ți se pare prea banală, e cazul să-i adaugi un element cu personalitate. Pentru a te ajuta, în cadrul articolului de astăzi îți vom prezenta câteva idei creative pentru a obține o bucătărie specială, cu un minim de efort.

Optează pentru elemente cu model decorativ

Fie că vorbim despre fronturile unui dulap sau despre faianța de pe un perete al bucătăriei, un model decorativ va scoate din anonimat bucătăria ta. Este important să ai în vedere și ce element vei alege să scoți în evidență. De exemplu, dacă optezi pentru o faianță mai îndrăzneață, nu uita că restul elementelor din bucătărie (fronturi, blat) trebuie să fie simple, pentru a putea crea un contrast frumos, plăcut din punct de vedere vizual.

La fel de bine poți alege perdele cu un model exotic sau floral, care să creeze un contrast surprinzător cu mobilierul neutru al bucătăriei tale, o pată de culoare plăcută.

Piesele de artă merită să fie expuse în bucătăria ta

Deoarece bucătăria reprezintă un spațiu unde ne petrecem mult timp – ce spui dacă ai pune pe un perete una dintre piesele tale de artă preferate? Astfel, o vei putea admira mai mult, iar bucătăria ta va deveni mult mai interesantă. Nu uita să te asiguri că respectiva piesă de artă este protejată împotriva apei sau a aburilor. Recomandăm să nu o poziționezi în apropierea chiuvetei sau a aragazului, tocmai pentru a o proteja cât mai bine.

Nu uita de tapet

Cine spune că tapetul nu are ce căuta în bucătărie? Cu puțină atenție, acesta poate transforma o bucătărie neutră într-o bucătărie cu personalitate. Ca și în cazul elementelor cu model decorativ, este important să optezi pentru un mobilier de bucătărie simplu, care să creeze un contrast interesant cu tapetul ales. Pentru a te asigura că tapetul va rezista timp îndelungat fără să se deterioreze, recomandăm să fie pus la distanță față de chiuvetă sau aragaz, pentru a fi protejat cât mai bine. De asemenea, în ceea ce privește tipul de tapet pe care să îl alegi, sugerăm să te orientezi către un tapet ușor de curățat cu ajutorul unei lavete umede.

Zugrăvește un perete într-o culoare îndrăzneață

Un perete de accent este modalitatea cea mai simplă de a adăuga personalitate unei bucătării neutre. Pentru impact, e recomandabil să alegi o culoare care completează bine alte finisaje din bucătărie, dar se deosebește totuși suficient de acestea.

Astfel, de la o bucătărie banală, poți trece la un loc plin de farmec, în care îți va face plăcere să intri. Toate acestea, cu un minim de efort și o investiție redusă!

Call Now ButtonSuna Acum!