Cele mai comune greseli in design-ul si echiparea bucatariei – si cum le putem evita

detalii modele bucatarii germane 2019 poza 78
Cum alegem chiuveta de bucatarie – cateva sugestii
February 7, 2020
detalii modele bucatarii germane 2019 poza 28
Insula de bucatarie – intotdeauna o idee buna
March 4, 2020

 

mbfm490FG432 376

5 greseli comune in design-ul unei bucatarii moderne

Cu toții ne dorim să avem parte de cea mai frumoasă casă, ne petrecem zile în șir planificând cum o vom mobila și imaginându-ne cum ne vom bucura de ea atunci când va fi gata. Cu toate că planificăm totul cu atâta grijă, când vine vorba despre design-ul și utilarea bucătăriei, aici facem cel mai des greșeli (mai ales dacă nu apelăm din start la un specialist). Cu aceste erori de ‘’calcul’’ ajungem să ne confruntăm în timp, pe măsură ce folosim bucătăria; e posibil ca ele să nu fie evidente chiar de la început.

Iată câteva greșeli și cum le poți evita, mai ales dacă tocmai ai început să te gândești la o bucătărie nouă:

    1. Layout nefuncțional – E important să conștientizezi că bucătăria trebuie în primul rând să respire funcționalitate. Criteriul estetic este de o importanță secundară. Așadar, layout-ul e cel mai important: trebuie să fie practic, să permită spațiu de mișcare, să nu încarce inutil. Doar pentru că ai văzut o anumită bucătărie în casa unui prieten sau chiar într-un catalog Bauformat, nu înseamnă că acest design se va potrivi și în casa ta – iar acest lucru e ușor de ignorat atunci când te lași purtat de val.
    2. Ignorarea triunghiului frigider-plită-chiuvetă – De ce trebuie să fie poziționate aceste 3 elemente într-un triunghi? Pentru că este cel mai practic așa, pentru că facilitează traficul în bucătărie și-ți salvează timp (și nervi). Nu-ți aglomera bucătăria cu tot felul de dotări sau electrocasnice de care nu ai cu adevărat nevoie. Keep it simple!
    3. Suprafață de lucru insuficientă – Avem de multe tendința de a subestima spațiul de care avem nevoie pentru pregătirea Atunci când te uiți pe schița bucătăriei și ți se pare că suprafața de lucru e prea mare și goală, think again! Închipuie-ți că în curând acea suprafață care părea generoasă este acum aglomerată cu mici electrocasnice (un mixer, blender, prăjitor de pâine, poate un sandwich maker), un coș de pâine sau de fructe, ustensile de bucătărie etc. Ai încredere în noi: blatul de lucru nu e niciodată suficient, așa că ia în calcul cât mai multe suprafețe orizontale de lucru.
    4. Spațiu de stocare pierdut – Nu ne folosim în întregime de toate spațiile de depozitare pe care le-am putea crea în bucă De exemplu, de cele mai multe ori, spațiul de deasupra dulapurilor suspendate este irosit. Cum ar fi însă dacă am alege să instalăm dulapuri elegante – până la tavan? În acest fel nici nu se mai adună praful deasupra, iar tu poți depozita lucruri pe care le folosești mai rar – un wok, un aparat Actifry sau cărțile de bucate ale bunicii.
    5. Lumină insuficientă în bucătărie – Sursele de iluminat plasate necorespunzător pot crea impresia unui spațiu mult mai mic, mai înghesuit și chiar În afară de lumina naturală, care e foarte importantă, putem grupa sursele de iluminat artificial în două categorii:
      • lumină de lucru, funcțională – pe scurt, înseamnă să amplasezi lumina acolo unde ai nevoie de ea: deasupra blatului de lucru, a insulei de bucătărie, deasupra chiuvetei sau a plitei. Acest lucru poate fi realizat cu surse principale de lumină (un mix de plafoniere, șine cu spoturi, candelabre sau spoturi LED încastrate în plafon) și cu surse de iluminat direcționat (lămpi suspendate deasupra mesei sau insulei de bucătărie, baghete luminoase sau spoturi LED poziționate sub dulapurile suspendate).
      • lumină de atmosferă și/sau de accent – acest tip de iluminat are, evident, și un aspect funcțional, însă scopul principal este acela de a crea atmosferă și a atrage atenția, completând vizual spațiul. Fie că folosești sisteme decorative (de exemplu iluminat interior pentru dulapuri, un șir de LED-uri integrate în plinta de la insulă, care dau impresia că plutește), aplice sau lămpi suspendate deasupra mesei sau insulei de bucătărie, vei beneficia de lumină care te va face să te simți bine.

 

Toate aceste greșeli se pot însă evita foarte ușor, mai ales cu un partener care-ți este aproape pas cu pas – de la idee la bucătăria ta perfect funcțională. 😉

 

Call Now ButtonSuna Acum!