#CumSa proiectezi sistemul de gestionare a deseurilor in bucatarie

#CumSa iti cureti cuptorul
#CumSa iti cureti cuptorul
September 13, 2020
bucatarii la comanda poza 126
Heart of Your Home
January 26, 2021

CumSa proiectezi sistemul de gestionare a deseurilor in bucatarie

Bucătăria este inima casei noastre, locul în care ne adunăm cu toții. Sunt multe lucruri care pot influența modul în care ne simțim în bucătărie și-l pot transforma într-o experiență neplăcută, unul dintre ele fiind un sistem prost gândit (sau prost întreținut) de gestionare a deșeurilor.

Haideți să vedem cum putem evita acest lucru:

1. Mai întâi evaluăm spațiul pe care îl avem la dispoziție. În funcție de cât de generos este spațiul de sub chiuvetă (pentru că acesta este cel mai potrivit pentru gestionarea deșeurilor), putem alege să folosim unul sau mai multe coșuri de gunoi (inclusiv pentru reciclabile). Coșurile pentru deșeurile reziduale sau menajere ar trebui să fie mai mici, astfel încât să ne formăm obiceiul de a le goli mai des. De asemenea, e o idee bună ca pentru aceste coșuri să folosim pungi bio-degradabile.
2. Alegem tipul de deschidere. Deschidere frontală tip sertar sau cu uşă – automată sau manuală? Noi vă sfătuim să alegeți deschiderea tip sertar, chiar dacă este un pic mai costisitoare, pentru că este și mult mai practică.
3. Alegem dotări speciale – Merită să aruncăm o privire și asupra dotărilor speciale care oferă un confort suplimentarun blat de bucătărie cu coş integrat de colectare a deşeurilor, o deschidere acţionată printr-o pedală sau sertarul de organizare deosebit de funcţional (oferite de partenerii cu care lucrăm, cum ar fi Blanco).
4. Minimizăm cantitatea de deșeuri. Am mai scris despre asta aici https://bauformat.ro/cum-sa-reducem-risipa-in-bucatarie/.

Putem încerca și să compostăm, dacă avem spațiu pentru așa ceva. Orice fel de resturi negătite, inclusiv coji de ouă sau săculeți de ceai, pot fi adăugate grămezii sau recipientului de compostare. În acest fel îți poți face singur(ă) îngrășământ pentru plante – economisind bani și reducând cantitatea de deșeuri care aglomerează groapa de gunoi a orașului.

5. Păstrăm curățenia. Pentru un sistem ‘’sănătos‘’ de gestionare a deșeurilor e nevoie golimdes coșurile de gunoi. De asemenea, este esențial ca acestea fie curățate o dată pe săptămână, iar o dată pe lună chiar fie dezinfectate. Dacă ne formăm o rutină de curățenie, coșurile de gunoi nu vor deveni niciodată bleah! sau neigienice.
Call Now ButtonSuna Acum!