Cum sa reducem risipa in bucatarie?

Bauformat A3
Kon-Mari in bucatarie – ce obiecte iti aglomereaza spatiul?
June 3, 2020
Bauformat 5
7 zile pentru o bucatarie curata si bine organizata
June 19, 2020

rachel park hrlvr2ZlUNk unsplash

130 de kilograme! Aceasta este cantitatea de mâncare pe care un om o aruncă în fiecare an, în medie. Dacă ți se pare mult (și cu siguranță este), atunci e foarte posibil că te gândești deja ce ai putea face pentru a reduce cât mai mult această cantitate. Reducerea risipei alimentare a devenit un subiect tot mai discutat în ultimul timp, tocmai de aceea e bine să înțelegem cât de important este acest fenomen atât pentru sănătatea noastră fizică și psihică, dar și pentru cea financiară. Astfel, în cadrul articolului de astăzi vom prezenta câteva metode ușor de aplicat, pentru a reduce risipa din bucătărie.

Nu ezita să faci un inventar al frigiderului

Se întâmplă tuturor să descoperim în frigider fructe și legume care sunt pe punctul de a se strica. Nu înseamnă că trebuie să le arunci cât mai repede, ci din contră, poți încerca să pregătești cu ele un preparat delicios. Depinde doar de imaginație și câteva abilități de bază. De exemplu, ce ai zice de o delicioasă salată de fructe, un smoothie, o frittata cu legume, o supă-cremă sau o tocăniță cu legume? Toate acestea pot fi super rapid preparate cu ce ai la îndemână prin frigider.

Renunță la achiziționarea pungilor

Atunci când mergi la cumpărături, nu uita să iei cu tine sacoșe rezistente pe care le poți refolosi (din material textil, de exemplu, pentru că acestea se și spală ușor). Nu e deloc sănătos nici pentru buget, nici pentru planetă, să tot cumpărăm sacoșe de plastic, de fiecare dată când ajungem la supermarket. Pentru fructe și legume poți folosi săculeți textili (îi poți confecționa chiar tu), ca să renunți la pungile oferite în supermarket (chiar dacă acestea se presupune că sunt biodegradabile, tot produc risipă).

Optează pentru fructe și legume de sezon

Fructele și legumele de sezon reprezintă cea mai bună alegere atunci când îți dorești să reduci din cheltuieli și să limitezi cât mai mult risipa alimentară. Nu mai este un secret cât de costisitoare sunt căpșunile în lunile de iarnă, iar acest lucru nu este deloc benefic portofelului. Mai mult decât atât, te vei bucura de produse proaspete, care au șanse foarte mari să fi fost cultivate local (sau măcar în România). De asemenea, gustul și aroma fructelor sunt mult mai speciale atunci când sunt consumate în sezonul lor.

Cumpără doar strictul necesar

Înainte de a pleca la cumpărături, sfatul nostru este să faci o listă cu produsele de care ai cu adevărat nevoie. Astfel, vei rezista poate mai bine diverselor tentații și te vei axa strict pe ceea ce ai nevoie acasă. De asemenea, o altă recomandare este să mergi la cumpărături după ora mesei, deoarece atunci când ne este foame, avem tendința de a cumpăra mai mult decât avem nevoie, ceea ce duce sigur la risipă alimentară.

Aplicând câteva din sfaturile de mai sus vei reuși cu siguranță și tu să reduci risipa din bucătărie!

Call Now ButtonSuna Acum!