Cum poti optimiza spatiul într-o bucatarie mica? Tips & tricks direct de la designeri

Bauformat 1
Idei creative pentru a transforma o bucatarie neutra intr-un spatiu cu personalitate
June 1, 2020
Bauformat A3
Kon-Mari in bucatarie – ce obiecte iti aglomereaza spatiul?
June 3, 2020

Bauformat 2

Bucătăria ta nu este foarte mare, însă îți dorești să optimizezi spațiul astfel încât să pară mai spațioasă? Atunci ai nevoie de câteva sfaturi care să te ajute în obținerea bucătăriei perfecte, cu minim de efort, în ciuda spațiului redus. Dacă ți-am stârnit interesul, iată câteva dintre metodele noastre preferate pentru transformarea unei bucătării mici și/sau aglomerate într-o adevărată zonă de confort!

Adaugă mai mult spațiu de depozitare

Bucătăria reprezintă una dintre încăperile cele mai aglomerate din casă, tocmai pentru că aici sunt depozitate obiecte de uz casnic și produse de tot felul. Astfel, dacă și bucătăria ta are nevoie de mai mult spațiu de depozitare, ai la dispoziție mai multe soluții:

  • Poți insera rafturi între dulapurile suspendate. Astfel, nu vei acoperi întreg peretele cu dulapuri, dar te vei putea bucura de spații noi de depozitare, vei putea vedea dintr-o privire obiectele/produsele depozitate pe rafturi, ceea ce va duce la o mai bună organizare. De asemenea, bucătăria va avea un aer mult mai aerisit și va părea mai mare.
  • Adaugă o șină sub dulapurile suspendate, pentru a atârna tot felul de accesorii, de la ustensile de gătit până la role de șervețele, căni, borcănele de condimente, mănuși sau prosoape de bucătărie.
  • Adaugă o insulă sau peninsulă de bucătărie, care poate servi atât ca loc de luat masa, cât și loc de pregătit/gătit, plus de depozitat (pentru că are sertare sau etajere sub blat). Uneori, această insulă poate fi un simplu cărucior de bucătărie, pe rotile, care poate fi mișcat astfel încât să nu-ți stea în cale sau, la nevoie, poate servi drept cărucior pentru băuturi sau gustări la o petrecere cu prietenii.

Creează contraste de lumini și umbre

Deși la prima vedere adăugarea unei culori închise în bucătărie poate părea ceva imposibil, mai ales în cazul unor bucătării cu un spațiu redus, lucrurile nu stau deloc așa. Cu ajutorul unui contrast între lumini și umbre te poți bucura de o bucătărie interesantă, ce poate părea mult mai spațioasă vizual. Pentru crearea unui asemenea contrast, poți opta pentru un perete mai închis la culoare (gri închis, de exemplu), iar pe acest fundal să așezi dulapuri albe. Astfel, peretele va părea mult mai îndepărtat decât este, ceea ce va ajuta la mărirea optică a bucătăriei tale.

Alege scaune compacte

Într-o bucătărie de dimensiuni reduse, alegerea unor scaune voluminoase nu face decât să micșoreze și mai mult spațiul disponibil. Astfel, pentru crearea unui spațiu bine organizat și compact, recomandăm să te orientezi către scaune fără spătar, ce pot fi ușor depozitate sub masă sau sub blatul de la insulă/peninsulă, atunci când nu ai nevoie de ele. În plus, nici n-o să existe riscul de a te împiedica de ele. La momentul actual, piața oferă numeroase alternative de scaune cu dimensiuni reduse (de exemplu taburete), pentru ca tu să alegi modelul potrivit bucătăriei tale.

Cu puțină ingeniozitate, te vei bucura și tu de o bucătărie cochetă și interesantă, în ciuda dimensiunilor sale reduse!

Call Now ButtonSuna Acum!