Cum alegem culoarea perfecta pentru peretii bucatariei?

mbfm490FG453 02
Ce au in comun bucatariile cu un design bine realizat
March 6, 2020
Trendurile anului in materie de bucatarii
Trendurile anului in materie de bucatarii
April 22, 2020

Cum alegem culoarea perfecta pentru peretii bucatariei?

De la culoarea fronturilor și a pereților la backsplash, pardoseală, blat sau electrocasnice, există multe oportunități pentru a adăuga culoare în bucătărie. Dar cum putem pune la punct o schemă de culori care să funcționeze? Cu atât de multe culori și nuanțe disponibile, e o provocare atât de mare, că te poate lua cu amețeli.

Fie că vorbim de nuanțe îndrăznețe sau culori neutre subtile, să selectezi nuanța potrivită de vopsea pentru pereții bucătăriei este esențială în a da cumva tonul sau a seta atmosfera. Un simplu strat de vopsea poate transforma o bucătărie din demodată în super modernă, din întunecată și intimă în luminoasă și primitoare.

Și atunci, cum alegem culoarea perfectă pentru pereții bucătăriei? La această întrebare vom răspunde chiar în rândurile ce urmează, așadar, rămâi alături de noi!

Ia în calcul cum vei folosi spațiul bucătăriei

Specialiștii în culoare spun că totul depinde de propria ta viziune pentru spațiul bucătăriei și cum plănuiești să-l folosești. Dacă ești un Master Chef în devenire, care experimentează, își asumă riscuri și are frecvent invitați la masă, un spațiu decorat în culori neutre nu ar fi suficient de energizant, creativ sau inspirațional. Pe de altă parte, dacă folosești bucătăria și ca spațiu de relaxare, o bucătărie în culori prea puternice și îndrăznețe s-ar putea să te irite, așa că mai bine mergi pe variante neutre.

Nu te feri de culorile închise

De cele mai multe ori, în design-ul bucătăriei, foarte multe persoane aleg culorile deschise. Însă nu este o regulă! Din contră, te poți orienta către mici pete de culoare care vor adăuga un plus de eleganță bucătăriei. Nu este necesar să vopsești pereții în negru, ci poți insera diferite accente puțin mai închise, pentru a-i oferi bucătăriei ceva mai multă modernitate. Te poți orienta către o mobilă mai închisă la culoare sau o gresie într-o culoare mai ‘’serioasă’’. Cu siguranță astfel de elemente îți vor transforma locuința!

Ține cont de lumina naturală

Nu uita de modul în care lumina naturală afectează culorile. Astfel, pentru a putea decide exact dacă nuanța aleasă se potrivește indiferent de condițiile de lumină, tot ce trebuie să faci este să vopsești un eșantion, pe care să îl plasezi în locul unde bate lumina. Astfel, îți veți putea da seama exact cum se modifică nuanța în diferitele momente ale zilei, iar în final vei putea decide ce nuanță este mai potrivită. Alegând o asemenea variantă, îți va fi mult mai ușor să alegi o culoare care să se potrivească, cu minim de efort!

Ține cont de culoarea dulapurilor

Deși în realitate majoritatea clienților își zugrăvesc întâi bucătăria, apoi realizează proiectul de mobilier, consultanți de la firme importante de vopsele (precum Benjamin Moore sau BehrPaint) ne sfătuiesc să alegem întâi mobilierul, apoi să selectăm culoarea pereților, care are rolul de a închega coerent întregul spațiu. Dacă ai deja mobilierul montat, nici o problemă – e simplu să schimbi culoarea pereților cu o rolă de zugrăvit și o cutie de vopsea.

Call Now ButtonSuna Acum!