Bucatarie si spatiu de socializare la birou? Sigur, cu placere!

Cum sa-ti organizezi frigiderul pentru maxim de eficienta
Cum sa-ti organizezi frigiderul pentru maxim de eficienta
July 31, 2020
#CumSa iti cureti cuptorul
#CumSa iti cureti cuptorul
September 13, 2020

Bucatarie si spatiu de socializare la birou? Sigur, cu placere!Bucătăria de la birou ar trebui să fie mai mult decât o simplă chiuvetă și un cuptor cu microunde. Design-ul bine realizat al bucătăriei de la birou nu ar trebui subestimat. Dacă e gândit cum trebuie, acest spațiu are potențialul de a deveni inima biroului (așa cum și în spațiul personal, bucătăria este inima casei).

Multe companii investesc în proiectarea unor bucătării generoase ca o modalitate de a crește productivitatea și starea de bine a angajaților. Iată cum puteți face și voi acest lucru, proiectând o bucătărie practică, funcțională, dar și designish, care reflectă nevoile angajaților.

Bucătăria nu trebuie să fie open-space

Chiar dacă restul biroului este de tip open-space, bucătăria nu trebuie să urmeze același principiu. Pur și simplu nu e practic. Imaginați-vă abur, căldură și mirosuri care se împrăștie în tot biroul. Bleah!

De aceea, e important să asigurați o ventilație impecabilă atât a spațiilor de gătit, cât și de luat masa.

Oricum, pentru a crea un spațiu fără stres inutil, cel mai bine e ca bucătăria să fie închisă. În schimb, spațiul de dining poate fi open-space, pentru că este în același timp un spațiu important de socializare.

Echipați bucătăria cu suficiente electrocasnice

Bucătăria trebuie astfel gândită, încât să permită mai multor membri ai echipei să gătească diverse feluri de mâncare în același timp. De aceea e important să respectați regula triunghiului (frigiderul, plita și chiuveta trebuie dispuse sub forma unui triunghi, pentru eficiență și funcționalitate) și să instalați suficiente electrocasnice.

O idee excelentă este să instalați plite de gătit și cuptoare electrice pe lângă omniprezentele cuptoare cu microunde. Mesele cu echipa ar putea fi mai ieftine dacă firma ar cumpăra ingredientele pentru o pizza sau un curry home-made, iar gătitul în sine ar putea fi un exercițiu foarte fain de team building. În plus, membrii echipei care sunt Master Chef în devenire vor avea ocazia să-și dea frâu liber imaginației și abilităților culinare.

Alegeți materiale rezistente la uzură și la pete, ușor de curățat

Deși aceste tipuri de materiale sunt mai scumpe, merită pe termen lung. Nu fiți tentați să alegeți accesorii care sunt mai degrabă potrivite pentru uz domestic – familia voastră e sigur mai mică decât echipa de la birou. Cu adevărat, aveți nevoie de o calitate superioară pentru a asigura longevitatea mobilierului, a accesoriilor și electrocasnicelor – ca într-o bucătărie profesională.

Spații de depozitare generoase

Asigurați-vă că aveți suficient spațiu de depozitare – nu doar pentru veselă și tacâmuri, ci și pentru obiecte personale (cum ar fi o cutie de cereale sau ceaiul preferat). Pe cât se poate, blaturile de lucru trebuie să rămână goale (sau, măcar, foarte ordonate) – asta le face foarte ușor de curățat.

Spații de socializare

Bucătăriile sunt spații unde lumea pur și simplu se adună – chiar dacă doar la o ceașcă de cafea sau un scurt chit-chat în timp ce-ți încălzești resturile de la pizza de ieri. Dar o bucătărie aglomerată e o bucătărie stresantă. E important ca angajații să aibă suficient spațiu să mănânce și să se relaxeze fără să se simtă grăbiți de către ceilalți care așteaptă să folosească și ei spațiul. O idee bună ar fi să separați spațiul de gătit/pregătirea mesei de spațiul de luat masa.

Este important și tipul de mobilier pe care îl veți alege. Puteți opta pentru dining booths cu spătar înalt, făcute din materiale care filtrează sau absorb zgomotele, pentru a crea nu doar o barieră vizuală, dar și una auditivă.

Creați un mix de mese și seating areas pentru a evita aerul de cantină: mese și fotolii de cafenea, mese cu bănci mai lungi, ca de picnic, mese și scaune de bar etc.

Știm că mulți dintre voi lucrează acum de acasă. Dar cu o bucătărie excelent echipată, cu un design deosebit, reîntoarcerea la birou va fi o plăcere – atunci când va fi din nou posibil (sau necesar).

Call Now ButtonSuna Acum!